İlk olarak tıp fakültesinin ilk yılını tamamlayan Deniz, bu alanda kendisini tam olarak bulamadığını fark etti. Uzun süredir içinde olan pilot olma tutkusuyla hareket ederek, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Pilotaj Programı'na yatay geçiş yaptı.

ESTÜ'deki eğitim süreciyle ilgili Deniz, başlangıçta zorluklar yaşasa da kısa sürede programa adapte olduğunu ve nitelikli eğitim aldığını belirtti. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'ndeki derslerde kendilerine sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda bir pilotun kişilik özelliklerini nasıl geliştirmesi gerektiği konusunda da eğitim verildiğini vurguladı. Öğrencilerin günlük planlamalarının nasıl olması gerektiği konusunda da bilgi aldıklarını ifade etti.

Deniz, ESTÜ'nün uluslararası bir havalimanına sahip tek üniversite olma unvanını taşıdığını ve yaklaşık 35 yıldır pilot yetiştiren köklü bir kurum olduğunu dile getirdi. Devlet üniversitesi olmasının eğitimi ücretsiz kıldığını ve hocalarının mesleki deneyimleriyle öğrencilere en iyi şekilde pilot olmanın yollarını gösterdiklerini söyledi.

Eskişehirli Prof. Dr. Levend Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı Eskişehirli Prof. Dr. Levend Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı

ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Çetek ise, başarılı öğrencilerin ESTÜ'yü tercih etmesinin gurur verici olduğunu belirterek, havacılık sektöründeki kariyer imkânlarına dikkat çekti. Pilotajın yanı sıra hava trafik kontrolü, uçak ve motor sistemleri, havacılık elektrik-elektronik ve havacılık yönetimi gibi alanlarda da öğrencilere geniş kariyer fırsatları sunulduğunu vurguladı.

Bu hikayede Serkan Deniz'in pilotaj yolculuğu ve ESTÜ'deki eğitim deneyimi öne çıkarılmış, havacılık alanındaki kariyer seçeneklerine değinilmiştir.