Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) internet sitesinden yapılan açıklamada, "roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadeleri yer aldı.

Çocuk İstismarı Suçlaması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine alınan erişim engeli kararının, çocuk istismarı suçlamasıyla yapıldığı öğrenildi. 
Erişim engeli kararı, çocuklar tarafından üzüntüyle karşılandı. Aileler ödenen ücretler nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirtti.
Ulaştırma Bakanlığı, verilen kararın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bizzat yürütülen soruşturmanın sonucunda alındığını belirtti. 
Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla uygulandığını açıkladı. Açıklamada, "Kararın UYAP'ta yayınlanmasının ardından BTK tarafından erişim engeli uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

İmamoğlu Erişim Yasağına Tepki Gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oyunun kapatılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İmamoğlu, 
"Instagram'dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan Roblox'a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar." dedi.

Mikro İhracatçılara Büyük Kolaylık: İşlemler Otomatik Olarak Yapılabilecek Mikro İhracatçılara Büyük Kolaylık: İşlemler Otomatik Olarak Yapılabilecek

Roblox Nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun ve deneyim oluşturma platformu olarak biliniyor. 
Kullanıcıların kendi oyunlarını programlamasına ve başkaları tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanıyor. 
2004'te kurulan ve 2006'da piyasaya sürülen platform, Lua programlama diliyle kodlanmış çeşitli oyunlara ev sahipliği yapıyor. 
Özellikle COVID-19 pandemisiyle birlikte hızla büyüyen uygulama, 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya hitap ediyor.