Akaryakıtta Çifte İndirim! Akaryakıtta Çifte İndirim!

Ekonomik zorlukların giderek arttığı bu dönemde, Sanayi ve Ticaret Sektörünün karşı karşıya olduğu yeni bir vergi düzenlemesi endişeleri büyütüyor. Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Metin Kesikbaş, alınan enflasyon muhasebesi kararının, sanayiciler üzerinde haksız bir vergi yükü oluşturacağını vurguladı. Kesikbaş, bu kararın orta ve uzun vadede yapılacak yatırımlar için, henüz kazanç sağlanmadan uygulanacak olmasının vergi prensipleriyle uyumlu olmadığını ifade etti.
Sanayicilerin yükselen maliyetler, finansal sıkıntılar ve zorlayıcı rekabet koşulları altında üretim yapmaya, yatırım yapmaya ve ihracata devam ettiğini belirten Kesikbaş, enflasyon muhasebesinin getirdiği ek vergi yükünün bu zorlukları daha da artırabileceğine dikkat çekti. Kesikbaş, hükümetin başarılı bir şekilde uyguladığı Orta Vadeli Programın olumlu etkilerini görmeye başladıklarını ancak bu süreçte sanayicilere ilave bir vergi yükü getirilmesinin süreci olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
Ticaret Kanunu’na göre, şirketlerin bilançolarını her yılın sonunda hazırladığını hatırlatan Kesikbaş, enflasyon muhasebesinin dönem ortasında ve yoğun bir dönemde uygulanmasının doğru bir adım olmadığını ifade etti. Ayrıca, enflasyon etkisiyle bilançolarda oluşan suni artışların vergilendirilmesinin vergi prensipleriyle çeliştiğini vurgulayan Kesikbaş, enflasyon muhasebesi kararının tekrar gözden geçirilmesini ve sanayicilerin desteklenmesini talep etti.