Çalışanları merkeze alacak şekilde iş kanunlarında düzenleme yapılması planlanıyor.

İş kanunlarında çalışanları merkeze alarak, yenilikler yapılıyor. Çalışan haklarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen iş kanunları kapsamında mesai saatleri haftalık 45 saatten 40 saate indirilmesi planlanıyor.

Yasal çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat şeklinde uygulanırken planlanan yeni iyileştirmeler sonucu haftalık mesai süresinin 35-40 saate indirilmesi bekleniyor.

Bakan Uraloğlu'ndan Çevre Dostu Ulaşım Vurgusu Bakan Uraloğlu'ndan Çevre Dostu Ulaşım Vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda "Sosyal Güvenlik Kurumunda sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen yaklaşımla esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağız." şeklinde yaptığı açıklamada iş kanunlarında yapılacak olan yeni düzenlemelere işaret etti.
 
Vedat Işıkhan "Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamalarını, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceğiz. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı, risk odaklı denetim faaliyetlerini artırarak prim tabanını genişleteceğiz" kaydetti.