Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde, bir inşaattan yaklaşık 1 milyon TL değerinde malzemelerin çalındığı iddiasıyla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Olayla ilgili bilgiye göre, Oğlakçı Mahallesi'ndeki bir inşaattan toplam piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan 3 bin 945 metre bakır kablo ile 1 adet paratoner çalındığı ihbarı üzerine Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) Dedektif Timleri ile Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.


Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen 3 şüphelinin kimlik bilgileri ile olayda kullanılan aracın plakası tespit edildi. Sivrihisar ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Olayda kullanılan araçta yapılan aramada 1 adet kablo kesme makası ele geçirildi.


Yapılan sorgulamalarda 1 şüphelinin hırsızlık, mala zarar verme ve 9 ayrı suçtan arandığı belirlendi. Şüpheliler, Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.