New York Times'ın haberine göre, Tayvan'dan sipariş edilen ve gümrüğe ulaşmadan gizlice patlayıcılarla donatılmış olan aygıtlar, büyük bir tehlike oluşturdu. 

11 milyona yakın takipçisi var; Günde 40 yumurta yediğini açıkladı! 11 milyona yakın takipçisi var; Günde 40 yumurta yediğini açıkladı!

Saldırının ardından patlama sayısının artması, bu cihazların hedef alındığını ve ciddi bir güvenlik açığının bulunduğunu gösteriyor. 

Axios'un raporuna göre, İsrail tarafından planlanan top yekûn bir savaşın açılışı için hazırlanan patlama serisi, bubi tuzaklarının keşfedilme endişesi nedeniyle erkene çekildi.

Yaşanan gelişmeler, İsrail'in Gazze'yi işgal ettiği savaşın 348. gününe denk geldi. Refah'ta, İsrail askerleri ile Hizbullah üyelerinin patlayan çağrı cihazları yüzünden öldüğü bildirildi. 

Saldırılar hem sivil hem de askeri alanlarda geniş çaplı etkiler yaratırken, patlamalar sırasında yaşanan can kaybı ve yaralanmaların boyutu, bu tür saldırıların ne kadar yıkıcı olabileceğini gözler önüne seriyor. 

Güvenlik güçleri ve uluslararası toplum, bu tür olayların önüne geçmek için daha fazla önlem ve denetim çağrısında bulunuyor.