Bursa'da  ve İstanbu'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu, elebaşı Saadettin Pasha'nın yaptığı organize suç örgütüne yönelik "Kuyu 18" operasyonu kapsamında yapılan eş zamanlı baskınlarda toplam 14 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin 7'si tutuklanırken, diğer 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Suç Işlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suçuna Yönelik Yapılan Operasyonda Gözaltına Alınan 14 Kişiden 7'Si Cezaevine Gönderildi

100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon, 6 aylık fiziki ve teknik takiplerin ardından gerçekleştirildi. Operasyonun hedefindeki suç örgütü, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, iş insanlarını haraca bağlama, iş yerlerini kurşunlama, sözde mahkeme kurarak alacak-verecek konularına müdahil olma ve yağma yoluyla taşınmazlara el koyma gibi suçlar işlemekle suçlanıyor.

12 Adet Ruhsatsız Tabanca, 7 Adet Av Tüfeği, 275 Adet Tabanca Fişeği, 25 Adet Kartuş Ele Geçirildi

Özel harekat polislerinin destek verdiği operasyonda, Bursa ve İstanbul'daki 15 şüpheliye ait 20 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Aramalar sonucunda, 12 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, 275 tabanca fişeği ve 25 kartuş ele geçirildi.

Operasyon sırasında örgüt liderinin Mudanya Göynüklü'deki havuzlu malikanesi dikkat çekti. O anların görüntüleri de kameralar tarafından kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.