Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, milyonlarca liralık dolandırıcılık yapan bir çeteyi çökertti. Çete, özellikle araç yedek parçalarını normal fiyatın çok altında gösteren ilanlarla vatandaşları kandırıyordu. Sahte ilanlar için iletişime geçen mağdurları, "Param Güvende" uygulamasını taklit eden sahte bir siteye yönlendiren çete, para transferleri sırasında "hata oluştu" mesajı vererek defalarca ödeme alıyordu.

Yok Böyle Dolandırıcılık...kaldıkları Eve Çağrı Merkezi Kurmuşlar

Bursa'da oto tamircileri başta olmak üzere birçok kişi, ünlü alışveriş sitesi Sahibinden.com'da ilanları görüp dolandırıldıklarını bildirdi. Bu ihbarlar üzerine harekete geçen Bursa Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul Üsküdar'da bir evde kurulan sahte çağrı merkezini tespit etti.

AVM’de Şok Eden Olay! Tuvalette Bir Erkeğin Cansız Bedeni Bulundu AVM’de Şok Eden Olay! Tuvalette Bir Erkeğin Cansız Bedeni Bulundu

Yok Böyle Dolandırıcılık

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sabaha karşı düzenlenen operasyonda, koçbaşlarıyla kırılan kapıların ardında çete üyeleri M.K. (22), A.C. (27), Y.S. (19), M.O.A. (26) ve M.A. (22) yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. M.K. ve A.C. tutuklanırken, diğer üç şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çetenin yaklaşık 50 kişiyi 10 milyon lira dolandırdığı öğrenildi. Operasyon sırasında çetenin evinde çok sayıda laptop, telefon ve GSM hatlarına el konuldu.