Bursa'da bir evin bahçesinde 110 Yıllık top mermisi bulundu.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde alkol etkisindeki bir kişi, babasının bahçesinde bomba olduğunu ihbar etti. Yapılan araştırmada, 1. Dünya Savaşı’na ait 110 yıllık top mermisinin yıllardır bahçede saklandığı ortaya çıktı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi’nde, alkol etkisi altındaki 48 yaşındaki Hüseyin E., babası 76 yaşındaki Ali E. ile tartıştıktan sonra, babasının bahçede bomba sakladığını iddia ederek polisi aradı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, verilen tarif doğrultusunda bahçede 40 santimetre boyunda ve 12 santimetre çapında bir top mermisi buldu.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Ameliyat Sırasında Uyandı Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Ameliyat Sırasında Uyandı

Bursada 1.Dünya Savaşına Ait Top Mermisi Bulundu

Olay yerine sevk edilen bomba imha ekipleri, ağacın altından çıkardıkları top mermisini, 1. Dünya Savaşı'na ait olduğu belirlenen ve yaklaşık 110 yıllık olan bu mühimmatı, güvenli bir şekilde imha etmek üzere kontrollü alana götürdü. Ekiplerin yaptığı detaylı incelemeler sonucunda, top mermisinin yıllar önce Hüseyin E. tarafından bahçeye saklandığı, ve uzun yıllar boyunca üzerinin oturulduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.