Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), 2024-2025 sezon programını, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Toplantıya, Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Mehdi Kamruz, BBDSO Müdürü Gökçe Özler, BBDSO Müdür Yardımcısı Mert Kocaili, BBDSO Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Özler ve Uludağ İçecek Türk AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl katıldı.

Yeni sezonun açılışı 3 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Şehrazat" adlı konser ile yapılacak. Konserde, şef Naci Özgüç yönetiminde M. Glinka'nın “Ruslan ve Ludmilla”, P. İ. Çaykovski'nin “Piyano Konçertosu No: 1” ve N. Rimski-Korsakov’un “Şehrazat” eserleri icra edilecek. Konserin solist sanatçısı ise ünlü piyanist Emre Elivar olacak.

Eskişehir'de Kukla Oyunu Yüzlerce Çocuğun Yüzünü Güldürdü Eskişehir'de Kukla Oyunu Yüzlerce Çocuğun Yüzünü Güldürdü

Bursa Bölge Devlet Senfonisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Bursa Filarmoni Derneği Başkanı Mehdi Kamruz, yaptığı açıklamada Bursalı sanatseverlerle tekrar buluşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. BBDSO Müdürü Gökçe Özler ise uluslararası alanda değer gören eserlerle hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu sezon da hem Türk hem yabancı sanatçıları Bursa’da ağırlayacaklarını vurguladı.

Yeni sezonda, BBDSO birçok tanınmış eserin yanı sıra Türk ve yabancı bestecilerin eserlerinin Bursa'da ilk kez seslendirilmesine ev sahipliği yapacak. Orkestra, özel gün ve haftalara uygun tematik konserler düzenleyecek. Halk konserleriyle daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor.

Uludağ İçecek Türk AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Uludağ Premium’un 2010'dan bu yana BBDSO'nun ana sponsoru olduğunu ve çok sesli müziğin yanında yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti. Kızıl, ayrıca BBDSO'nun konser kayıtlarının her Çarşamba günü saat 9.00'da TRT 3 Radyo’da "Bursa’dan Senfonik Tınılar" programında yayınlandığını ve kayıtların ücretsiz olarak orkestranın internet sitesinden erişilebileceğini hatırlattı.

Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında Uludağ İçecek Türk AŞ'nin siparişiyle Şef Oğuzhan Balcı tarafından bestelenen "Bir Ulus Uyanıyor Konseri", Türkiye turuna devam ediyor. İlk prömiyerini BBDSO ile yapan eser, İstanbul ve Eskişehir’in ardından 25 Ekim’de Antalya’da, 8 Kasım’da ise İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

Yeni sezonun heyecanı içinde BBDSO, her Perşembe saat 20.00'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursalı sanatseverleri ağırlayacak.