Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin aktardığına göre, ankette 28-32 Mayıs tarihleri arasında 2503 kişiyle görüşülmüş.

Ankette katılımcılara mayıs ayının en önemli gündem maddesi sorulmuş; ekonomik sorunlar ve enflasyon yüzde 38.8 ile ilk sırada yer alırken, Filistin-İsrail savaşı yüzde 27.1 ile ikinci sıraya yerleşmiş.

Parti oy oranları şu şekilde belirlenmiş: CHP yüzde 34, AK Parti yüzde 32, DEM Parti yüzde 9, MHP yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 4.9 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 4.8. Mayıs ayı anketine göre, CHP ve AK Parti'nin oy oranlarında bir önceki seçime göre bir düşüş gözlemlenmiş.

Anket katılımcılarına Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında da sorular yöneltilmiş; ankete katılanların yüzde 69.1'i ekonominin olumsuz yönde ilerlediğini düşünürken, yüzde 30.9'u ise olumlu yönde olduğunu belirtmiş.

Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık Mansur Yavaş’tan Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık

Suriyeli mültecilere ilişkin olarak yapılan ankette, Türk halkının büyük bir çoğunluğu mültecileri güvenlik tehdidi olarak gördüğünü ifade etmiş. 2023 yılında evet diyenlerin oranı yüzde 62 iken, bu oran 2024 yılında yüzde 73.4'e yükselmiş. Mültecilerin ekonomiye katkısıyla ilgili görüşlerde ise, katkı sağladığını düşünenlerin oranı yüzde 21 iken, zarar verdiklerini düşünenlerin oranı yüzde 79 olarak belirlenmiş.