Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hileli gıdaları açıkladığı liste güncellendi ve halk sağlığını tehdit eden 4 firma daha listeye eklendi. "Tek tırnaklı" eti kullanan firmalar arasına Adana ve Manisa'dan 2'şer firma eklendi. Adana'da araçta satıldığı tespit edilen kırmızı etin tek tırnaklı eti çıkması dikkat çekti.

Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Ameliyat Sırasında Uyandı Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Ameliyat Sırasında Uyandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek sahte gıda markalarını tek tek açıklamaya devam ediyor. 
"Guvenilirgida.Tarimorman.Gov.Tr" Adresi Üzerinden Yayınlanan Liste Güncellendi.

Yeni Firmalar Eklendi

Listeye yeni firmalar eklendi. Son güncellemede gıda hilekarlarının "Aydın, Muğla, Mersin, Adana ve Manisa" şehirlerinde olduğu gözlemlendi.Son listedeki sahtekarlığın kırmızı et, zeytinyağı, peynir ve balda yapıldığı görüldü. Buna göre zeytinyağına tohum yağı, balda sahtecilik, peynirde hile, dana etinde tek tırnaklı eti (at-eşek), köftede tavuk eti karışımı tespit edildi.
İşte vatandaşa at ve eşek eti yediren o firmalar;
 
Bakanlığın yayımladığı liste tekrar güncellenerek yeni firmalar eklendi. Bu kez dana et, köfte ve pide harcı diyerek 'tek tırnaklı eti' yediren firmalar ise Adana ve Manisa’da tespit edildi.

Sokaklarda Tek Tırnaklı Eti Satmışlar

Tespit edilen gıda hilecilerinden birinin sokakta araçla satış yapması dikkat çekti. Bakanlık tarafından yayınlanan listeye göre Hüseyit Kaynak'a ait hareketli araçta kırmızı parça et yerine tek tırnaklı eti tespit edildi.

Manisa’da 'Çavuş’un Yeri' isimli firmada satılan İzmir köfte ve Arzum Pide Salonu’nda satılan pide iç harcında tek tırnaklı eti raporlandı.
Adana'da ise "Yusuf Can Et Dünyası"nda satılan kırmızı parça et ile Hüseyin Kaynak'a ait hareketli araçta satılan kırmızı parça ette yine tek tırnaklı eti olduğu bulundu.

İşte Vatandaşa At Ve Eşek Eti Yediren O Firmalarİşte Vatandaşa At Ve Eşek Eti Yediren O Firmalar 2İşte Vatandaşa At Ve Eşek Eti Yediren O Firmalar 1İşte Vatandaşa At Ve Eşek Eti Yediren O Firmalar 3