Bu yıl emekli olacakların daha yüksek maaş alacak olması, emeklilik başvurularında yoğunluğa neden olurken, ilgili kurumlar çözüm arayışına girdi. Ekonomist Muhammet Bayram, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Konut Piyasasında Kampanya Dalgası! Kamu Bankasının Ardından Özel Bankalardan İlk Hamle Geldi Konut Piyasasında Kampanya Dalgası! Kamu Bankasının Ardından Özel Bankalardan İlk Hamle Geldi

Hazırlanacak yeni düzenlemelerle, kök maaşı en düşük emekli aylığının altında kalanların maaşları sosyal destekle artırılacak. 

Böylece, bu emeklilerin zam oranlarından faydalanmaları sağlanacak. Temmuz ayında belirlenen en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira iken, bu seviyenin altında kalanlar düzenleme olmadan zam alamayacak.

Diğer bir yenilik ise prim gün sayısına göre maaş artışını sağlayacak. Şu anda, 7 bin gün prim ödeyenler ile 9 bin gün ödeyenler aynı aylığı alabiliyor. 

Yapılacak değişiklikle, daha fazla prim günü olanların daha yüksek aylık alması hedefleniyor.

Bayram, bu yıl emeklilik dilekçesi verenlerin yaklaşık yüzde 30 daha fazla maaş alacağını belirtirken, gelecek yıl bu oranın düşeceğini vurguladı. 

Emeklilikte yaşa takılanlar ve farklı yıllarda emekli olanların durumu da göz önünde bulundurularak, daha adil bir maaş skalası oluşturulması planlanıyor.