Bitcoin 58 bin dolardan 49 bin dolara gerilerken, Ethereum 2 bin 111 doları gördü. Günlük değer kayıpları Bitcoin’de yüzde 15, Ethereum’da ise yüzde 20’yi aştı.

Piyasalardaki türbülansın arkasında birden fazla faktör yer alıyor. Orta Doğu’daki jeopolitik gerginlikler ve ABD’den gelen olumsuz istihdam verileri, yatırımcılar arasında belirsizlik yaratıyor.

Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? 20 Eylül Cuma Günü Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Ne Kadar Oldu? 20 Eylül Cuma Günü Güncel Altın Fiyatları

 Japonya’nın faiz artırımı da kripto paralarda satış baskısını artırdı. Fed'in faiz indirimi beklentisi ise piyasalarda karmaşık tepkilere neden oldu. 

Hafta ilerledikçe piyasalar toparlanma sinyalleri verdi. Fakat volatilitenin yüksek olduğu bu süreçte büyük tasfiyeler yaşandı.

Yıl sonu beklentilerine göre, Bitcoin’in 120-150 bin dolar, Ethereum’un ise 6.500-7.000 dolar seviyelerine ulaşması öngörülüyor. 

Jeopolitik ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların temkinli olmaları ve risk yönetimine önem vermeleri gerektiği vurgulanıyor.