Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, geride kalan Ramazan ayının dayanışma, paylaşma ve kardeşlik değerleriyle dolu geçtiğini belirtti. Ekonomik koşulların zorlayıcı olduğu bu dönemde, belediyenin ve hayırsever yurttaşların katkılarıyla kent genelinde dayanışma örnekleri sergilendiğini vurgulayan Ünlüce, “Ramazan’ın dayanışma ruhunu şehrimizin her köşesine yaymayı hedefledik” dedi.
“Ramazan Paylaşmaktır” Diyerek Yola Çıktık
Başkan Ünlüce, özellikle bu yıl “Ramazan Paylaşmaktır” anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek, belediyenin sosyal destek hizmetlerine dikkat çekti. Aşevi, Kent Lokantaları, askıda yemek uygulaması, sosyal kart ve gıda kolisi desteği gibi hizmetlerin önemini vurgulayan Ünlüce, bu süreçte kimsenin yatağa aç girmemesi için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti.
Mesajında, “Belediyemiz imkânları ve hayırsever hemşehrilerimizin değerli katkılarıyla Aşevi, Kent Lokantalarımız, askıda yemek uygulamamız, sosyal kart ve gıda kolisi desteklerimizle şehrimizde kimsenin yatağa aç girmemesi için çalıştık” ifadelerine yer verdi.
12 Kırsal İlçede İftar Sofraları Kuruldu
Ramazan ayı boyunca kent merkezinin yanı sıra kırsal ilçelere de ulaşmayı ihmal etmediklerini belirten Başkan Ünlüce, iftar sofralarının 12 farklı kırsal ilçede kurularak, Ramazan’ın manevi atmosferinin Eskişehir’in dört bir yanına taşındığını söyledi.
“İftar sofralarımızı 12 kırsal ilçemizde kurarak güzellikleri çoğalttık” diyen Ünlüce, paylaşmanın ve birlikteliğin en güzel örneklerinin bu sofralarda yaşandığını ifade etti.
“Dayanışmanın Gücünü Hep Birlikte Gördük”
Ayşe Ünlüce, Ramazan ayının yalnızca dini bir ibadet dönemi değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma fırsatı olduğuna dikkat çekerek, “Dayanışmanın ne kadar kıymetli olduğuna bir kez daha şahit olduk” dedi. Eskişehirlilerin bu süreçte gösterdiği duyarlılığın ve yardımlaşma ruhunun, şehri adeta ortak bir kalpte buluşturduğunu dile getirdi.
“Eskişehir; şehrin her noktasında paylaşmanın, kardeşliğin en güzel örneklerini vererek yüreklerimizi ısıttı” sözleriyle vatandaşların katkılarına teşekkür eden Ünlüce, toplumsal birlikteliğin önemine vurgu yaptı.