Yeni vergi paketi, gayrimenkul, araç satışları, kol saatleri ve dronlar gibi pek çok ürüne ek ödemeler getirmeyi planlıyor. Kredi kartı sahipleri, yıllık 750 lira katılma payı ödeyerek bu fona katkıda bulunacak. Bu düzenlemeden toplamda 46 milyar TL’lik bir gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Bankaların Cevapları ve Mesajları

Skandal Fezlekede Dehşet Verici Telefon Görüşmeleri Ortaya Çıktı! Çocuklar Üzerinde Deney Yapılmış! Skandal Fezlekede Dehşet Verici Telefon Görüşmeleri Ortaya Çıktı! Çocuklar Üzerinde Deney Yapılmış!

Bankalar, müşterilerinin limit düşürme taleplerine yanıt vermemekte ve sıkça "Kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur" şeklinde mesajlar göndermekte. Bu mesajlarda, mevcut kart limitlerinin kullanılmaya devam edilebileceği ve herhangi bir değişiklik olması durumunda müşterilere bilgi verileceği belirtiliyor.

Ancak, 100 bin TL ve üzeri kredi kartı sayısının 61 milyon 955 bin 106 olduğu ifade edilirken, birçok vatandaş bu durumdan rahatsızlık duymakta. Bankaların çağrı merkezlerine başvuran müşteriler, limitlerini düşürme isteklerine olumlu yanıt alamadıklarından şikayetçi.
Bu gelişmeler, yeni vergi düzenlemesi hakkında kamuoyunda tartışmalara yol açarken, vatandaşların bankalarıyla olan ilişkileri üzerinde de etkili olmaya devam ediyor.