İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya basın açıklamasında "Hiçbir şekilde bir rehine olayı yaşanmamıştır" diyen Yerlikaya, "Bugün itibarıyla 8 yatan hastamız  11 yaralımız taburcu 1’i yoğun bakımda durumu stabil" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya açıklamasının devamında, JÖH timlerinin 14 dakikada zırhlı araçlarla erkek teröristin olduğu binaya girdiğini,rehin alma olayının yaşanmadığını söyledi.

Yerlikaya, teröristin polis timlerine bomba atıp kaçtığını ve kadın teröristin de 15:40’de kendi üzerindeki bombayı patlattığını söyledi
15:52’de erkek teröristin içeri girmesinin ardından dışı tamamen cam olanbinaya özel harekat ekipleri araçla girerek teröristi sıkıştırdı. 17 özel harekat olaya müdahale etti. Terörist özel harekatçılara el bombası attı ve binanın içine kaçtı. Rehin olayı hiçbir şekilde yaşanmadı. PÖHün olaya çabuk müdahale etmesi faciayı önledi.Terörist tuvalete sığındı ve orada sıkıştı.16:40’da erkek terörist kendini patlattı. Jandarmanın mermi yarası bile yok. 

Bakan Yerlikaya, "jandarma, polis ve amirleri tebrik ediyorum.5 şehit verdik. JÖH ve PÖHkahramanlık gösterdi tebrik ediyorum,alınlarından öpüyorum. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 5 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması! İçlerinde Dikkat Çeken Bir İsim De Var Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 5 Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması! İçlerinde Dikkat Çeken Bir İsim De Var

Bugün Mardin'den güzel bir haber geldi. Önce kırmızı kategoride aranan terörist teslim olmayınca öldürüldü, sonra gri kategoride aranan diğer terörist de öldürüldü. 31 vilayette terör daire başkanlığı ve istihbarat daire başkanlığının takipte olduğu 176 PKK'lıyı yakaladığını belirtti.