Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024 yılında gerçekleştirilen yargı reformlarına ilişkin sosyal medya hesabından kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Bakan Tunç, adaletin daha hızlı, etkin ve erişilebilir hale getirilmesi amacıyla önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Yeni Mahkemeler Kuruldu
2024 yılı içerisinde ihtiyaç duyulan bölgelerde 2 bin 659 yeni mahkeme kurulduğunu ifade eden Tunç, “Adaletin gecikmeden tecellisi, yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması ve mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması amacıyla çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Yargı sistemini daha da ileriye taşımak için adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz” dedi.

8. ve 9. Yargı Paketleri Hayata Geçirildi
Bakan Tunç, 2024 yılında 8. ve 9. Yargı Paketlerinin yasalaştığını belirterek, bu düzenlemelerle yargı hizmetlerinin hızlandırılması, hak arama hürriyetinin genişletilmesi ve adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi gibi önemli reformların hayata geçirildiğini kaydetti.

Dijital Dönüşüm ve Yerli Teknoloji
Adalet hizmetlerinde dijital dönüşümün sürdüğünü vurgulayan Tunç, “Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz dijital projelerle işlemleri hızlandırıyor, kaynak ve zamandan tasarruf sağlıyoruz. SEGBİS ile 1 milyon 438 bin 984 görüşme gerçekleştirirken, 1 milyon 217 bin 218 e-Duruşma yapıldı” diye konuştu.

Olimpik Yüzme Havuzu'nda Zehirlenme Şüphesi: 71 Kişi Hastaneye Kaldırıldı Olimpik Yüzme Havuzu'nda Zehirlenme Şüphesi: 71 Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Adli Tıp Hizmetleri Yaygınlaştırıldı
Bakan Tunç, adli tıp hizmetlerinin 81 ilde daha etkin hale getirildiğini ifade ederek, “16 grup başkanlığı ve 134 şube müdürlüğü ile hizmetlerimizi ilçelere kadar ulaştırdık” dedi.

Çocuklara Özel Çalışmalar
Çocukların yargı süreçlerinde örselenmemesi adına adli görüşme odalarının yaygınlaştırıldığını belirten Tunç, 2024 yılı içerisinde Bursa ve Eskişehir’de Çocuk Adalet Merkezlerinin açıldığını duyurdu.

Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi Tamamlandı
Gelecek dönemin yargı hedeflerini belirleyen Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin hazırlıklarının tamamlandığını açıklayan Tunç, “Bu belge ile hukukun üstünlüğünü esas alan, öngörülebilir ve gecikmeyen bir adalet sistemi oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, vatandaşların adalet hizmetlerinden en etkin şekilde yararlanması için reform iradesini sürdüreceklerini vurgulayarak, 2024 yılı boyunca atılan adımları kamuoyu ile paylaştı.