Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu! Alanya'da Tüyler Ürpertici Olay: Yeni Doğmuş Bebek Çöplükte Cansız Bulundu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni sistemle vergi müfettişleri ve mükellefler elektronik ortamda buluşacağını belirterek görüşmelerin ve tutanakların da dijital ortamda yapılacağını aktardı.

Bakan Şimşek, bu değişimin dijital dönüşümü hızlandıracağını ve bilişim teknolojilerinin etkin kullanımını teşvik edeceğini belirtti. Yeni vergi denetim sistemi, e-imza ve elektronik tutanakları içerecek, kağıt ve yazıcı maliyetlerini sıfıra indirecek.

Bu kapsamda, mükelleflerin fiziksel olarak denetim birimlerine gelmesine gerek kalmadan, yurt dışında bulunan mükelleflerin de denetim sürecine katılmasını sağlayacak. Sistem, müfettişlerin seyahat zorunluluğunu ortadan kaldırarak denetim verimliliğini artıracak ve seyahat masraflarını azaltacak. Elektronik ortamda gerçekleştirilen uzlaşma ve izah süreçleri, yerelleşmeye bağlı riskleri azaltacak ve vergi bilincini artıracak.