Bakan Kurum, olası bir İstanbul depreminin ülke genelinde büyük etkilere yol açacağına dikkat çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde açıklamalarda bulunarak, depremin geceyi nasıl karanlık bir hale getirdiğini ve hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Bakan Kurum, 1999 depremi sonrasında yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Son 120 yılda Türkiye'de 80 bin kişinin depremler nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Kurum, 1999 Marmara Depremi'nin, ülke olarak kentsel dönüşüm ve şehircilik anlayışında bir dönüm noktası olduğunu aktardı. 2002 yılından itibaren şehircilik anlayışlarını yeniden şekillendirerek, Türkiye'nin daha sağlam ve dirençli şehirler inşa etme sürecini başlattıklarını ifade etti. Bakan Kurum, yapılan önemli yasal düzenlemeler ve uygulamalar sayesinde, ülke genelinde kentsel dönüşüm projelerinin hızla ilerlediğini ve bu süreçte 3,4 milyon modern ve depreme dayanıklı konut inşa ettiklerini vurguladı.
"Ülkemizin dört bir yanında yerinde, gönüllü ve hızlı kentsel dönüşüm seferberliğimizi, tüm engellemelere rağmen azim ve kararlılıkla sürdürdük," diyen Bakan Kurum, sahada inşası devam eden 250 bin dönüşüm konutu ve sosyal konut projesinin en sağlam ve güvenli şekilde devam ettiğini kaydetti.
Bakan Kurum, İstanbul'un bir deprem gerçeği olduğunu vurgulayarak açıklamalarında, "Olası bir İstanbul depremi sadece şehrimizi değil, tüm Marmara Bölgesi'ni hatta tüm Türkiye'yi etkileyecektir. İstanbul'da yaşanacak bir deprem, ekonomik, ticaret, turizm, eğitim, savunma ve ulaşım alanlarında büyük sıkıntılara yol açacaktır," ifadelerine yer verdi.

Yenidoğan Çetesi'nde Kan Donduran İtiraflar Ortaya Çıktı! Bebekler Ağır Narkotik İlaçla Uyutuldu Yenidoğan Çetesi'nde Kan Donduran İtiraflar Ortaya Çıktı! Bebekler Ağır Narkotik İlaçla Uyutuldu

Kurum, İstanbul'un ülke ekonomisinin büyük bir kısmını barındırdığını ve bu nedenle yaşanacak olası bir felaketin etkilerinin ülke genelinde hissedileceğini belirtti.