Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Başkan Ayşe Ünlüce, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye’yi Ulusal Delegasyon Başkanı olarak temsil etmek amacıyla yurt dışında olduğu için, Ekim Ayı Meclis Toplantısına katılamadı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ünal başkanlık etti.

Toplantı sırasında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan Meclise gelen gündem maddeleri arasında yer alan  Sivrihisar’da bir vatandaşın sosyal tesis yapmak için talep ettiği 1/5000 ölçekli nazım imar planı talebi, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) mensup meclis üyelerin oy çokluğuyla reddedildi.

Eskişehir’de Veteriner Ve Hayvan Hastanelerine Denetim Eskişehir’de Veteriner Ve Hayvan Hastanelerine Denetim

Ancak Meclise Başkanlık eden Hasan Ünal'ın bu oylama öncesinde Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci’nin görüşüne başvurmaması dikkat çekti. İlçesini doğrudan ilgilendiren bir konuda kendisine danışılmayarak fikrinin sorulmaması Başkan Dökmeci'yi yok hükmünde gösterdi.

Toplantıda sergilenen bu usule aykırı tutumu Başkan Habil Dökmeci tepkiyle karşıladı. İmar komisyonunun red kararı onanmadan önce Sivrihisar’ın Belediye Başkanlığına danışılmama usulsüzlüğüne Başkan Dökmeci tepki gösterdi. 

Komisyon kararının Sivrihisar Belediyesi'nin bilgisi dışında oylanması, Dökmeci'nin meclisi terk etmesine neden oldu.