Olay, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Karahayıt Mahallesi'nde 9 Mayıs 2022 tarihinde bir otelde gerçekleşmişti. Özgür G., sevgilisi Sojida Kalandarova'nın üzerine asit dökerek hayatına son vermişti. Yanındaki arkadaşının ise yaralanmasına sebep olmuştu. Özgür G, hakkında açılan 19 yıl talep edilen dava ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

İstanbul'dan hafta sonu tatili için gelen Özbekistan uyruklu Sojida Kalandarova (27) ve Kırgızistan uyruklu arkadaşı Sarvinoz K.'nin (23), 44 yaşındaki Özgür G. ile bir otelde buluşmasıyla başladı. Kıskançlık ve aldatma iddiaları nedeniyle çıkan tartışmada, Özgür G. sevgilisinin telefonunu kontrol etmek istedi. Olumsuz yanıt alınca öfkelenen sanık, otel lobisine inip emanet bıraktığı poşeti alarak odaya geri döndü ve poşetten çıkardığı asidi iki kadının üzerine savurdu. Saldırıda, iki kadın da yaralanırken, Özgür G.’nin kendi yüzüne de asit sıçradı ve sağ gözünde görme kaybı oluştu.

Olayın ardından kaçan Özgür G., jandarma ekipleri tarafından Aydın Nazilli'de metruk bir evde yakalanmıştı. Yakalandığında suçları reddeden sanık, "Asit dökmedim, kireç çözücü attım." diyerek kendini savunmuştu. 

Sevgilisi tarafından gerçekleşen saldırıdan sonra Sojida Kalandarova ve Sarvinoz K. hastaneye sevk edilmişti. Arkadaş Sarvinoz K. taburcu edilmişti. Fakat Kalandarova, vücudundaki üçüncü derece yanıklar sebebiyle İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğun bakımda 38 gün kalan kadın müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Eskişehir'i De Kapsayan 19 İlde Siberağ-9 Operasyonu Eskişehir'i De Kapsayan 19 İlde Siberağ-9 Operasyonu

Denizli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özgür G. hakkında "Kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ancak davanın son duruşmasında savcı, sanığın "Canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etti.

Özgür G.'nin ailesinin karara itiraz etmeye hazırlandığı öğrenildi.