Cinayetin baş şüphelisi tutuklu erkek arkadaşı Bedirhan G. ile tutuksuz sanıklar Emre C. ve Kadir D. hakim karşısına çıktı. Kadir D., mahkemede verdiği ifadesinde şunları söyledi: "Olay günü inşaata gelen Bedirhan ve Yasemin uyuşturucu kullandı. Daha sonra üst kata çıkıp birlikte oldular. Bedirhan, Yasemin'e ‘Emre ile birlikte ol, dediğimi yapmazsan seni asansör boşluğuna atarım' dedi. Yasemin bunu kabul etmeyince asansör boşluğuna itti. Bedirhan daha sonra ölen Yasemin'in üzerine Emre ile birlikte moloz attı."

Geçen yıl Ağustos ayında merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde meydana gelen olayda, bir inşaatın asansör boşluğunda Yasemin Cemre İçlikan'a ait ceset bulunmuştu. İçlikan'ın, Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurttan izinli çıktıktan sonra geri dönmediği tespit edilmişti. İçlikan'ın cansız bedeni otopsi sonrası toprağa verilmişti.

Yargılama sürecinde, görgü tanıkları ve güvenlik kameraları incelenmiş, Bedirhan G., Kadir D. ve Emre C. işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilmişti. Bedirhan G. tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Kadir D. ve Emre C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

26 İlde "Narkoçelik-31" Operasyonları! 26 İlde "Narkoçelik-31" Operasyonları!

Mahkeme heyeti, sanıkların duruşmada savcılığa verdikleri ifadeleri tekrarlamaları üzerine yargılanmalarını Eylül ayına erteledi. Bedirhan G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yasemin Cemre İçlikan, Eskişehir'de evlatlık olarak büyümüş ve Bursa'ya taşınmıştı. Hayatının son dönemlerinde yüksek güvenlikli bir yurda yerleştirilmişti.