Ankara'da yaşanan faciada, ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti. 26 Kişiyse ağır yaralandı. Olayın gerçekleştiği yere çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi yönlendirildi.

ANKA III İlk Atış Testini Başarıyla Gerçekleştirdi ANKA III İlk Atış Testini Başarıyla Gerçekleştirdi


Ankara Valisi Vasip Şahin, kaza sonrası yaptığı açıklamada, toplamda 26 yaralı vatandaşın çeşitli hastanelere ulaştırıldığını belirtti. Tedavilerine devam edildiğini söyledi. 

Ölenlerin 5’i Aynı Aileden Olduğu Anlaşıldı

Ankara'daki otobüs kazasında acı detaylar gün yüzüne çıktı. Kazada hayatını kaybeden 9 kişiden 5'inin aynı aileden olduğu öğrenildi. Otobüste bulunan 8 kişilik ailenin 5 üyesi, kaza sırasında yaşamını yitirdi. Bu kişilerin cenazeden döndükleri belirtildi.

Kaza, Ankara-Eskişehir Karayolu üzerinde meydana geldi. Otobüs köprünün bacağına çarptı. Olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde, otobüsün şoförünün görevinde yeni olduğu ve kazanın meydana geldiği köprüde şoförün üçüncü seferine çıktığı iddia edildi. 

Elde edilen bilgiler, kazanın olası sebeplerini ve güvenlik standartlarını sorgulatan bir gelişme olarak değerlendiriliyor. 
Kazanın ardından, yetkililer olayın tam nedenini belirlemek ve benzer olayların tekrarını önlemek için kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Kazayla ilgili olarak Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Bir Cumhuriyet Başsavcı vekili koordinesinde 3 savcı görevlendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da psikososyal destek ekiplerinin olay yerine intikal ettiğini açıkladı. 

Kazadan etkilenen vatandaşlara destek sağlandığını bildirdi. Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.