Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan çitlerle çevrili bir alanda çok sayıda köpek ölü bulunmuştu. Bulunmalarının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Yaşam hakkı savunucuları, bazı köpeklerin gömüldüğünü tespit etti. Katledilen köpeklerin bir kısmının poşetler içinde çukurlara atıldığı görüntülendi. 

Olay yerine giden avukatlar, durumu kolluk kuvvetlerine ve savcılığa bildirdi.

Hayvan Katliamı Olmadığını Savundular

Soruşturma kapsamında Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Emre Çınar’ın ifadesi alındı. Çınar, olayın "hayvan katliamı" olmadığını savundu. 

Hepsinin farklı zamanlarda öldüğünü belirtti. Sadece köpeklerin olmadığını, kedi ve küçükbaş ölülerinin de bulunduğunu söyledi. 

Çınar, ölü canlılara dair fotoğrafların ellerinde mevcut olduğunu ve bunları delil olarak dosyaya sunmak istediklerini ifade etti.

Emre Çınar, geçici bakımevindeki işlemlerin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca yapıldığını açıkladı. 

Lübnan’daki Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardındaki Gizem: Bakan Uraloğlu İki Teoriyi Açıkladı Lübnan’daki Çağrı Cihazı Patlamalarının Ardındaki Gizem: Bakan Uraloğlu İki Teoriyi Açıkladı

Hayvanların sahipsiz olduğunu belirtti. Soruşturma kapsamında ifade alma ve delil toplama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.