Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Fuat Erdal getirildi. Prof. Dr. Erdal, 24 Haziran 2020 tarihinde ilk kez rektör olarak atanmıştı.

Prof. Dr. Fuat Erdal, 1967 yılında Eskişehir'in Çifteler ilçesinde doğdu ve eğitimine Eskişehir'de başladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra İngiltere'deki Leeds ve Nottingham üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora yaptı.

Akademik kariyerine Karadeniz Teknik Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi gibi çeşitli kamu üniversitelerinde devam eden Prof. Dr. Erdal, 25 yıl süren bu dönemde çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu. İbn Haldun Üniversitesi'nde üç yıl boyunca Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı, Kalite Değerleyici, Dekan ve Rektör Yardımcılığı gibi görevleri üstlendi.

İktisadi kalkınma ve uluslararası iktisat alanlarında doçentlik unvanına sahip olan Prof. Dr. Erdal, iktisada giriş, makroiktisat, kalkınma iktisadı, uluslararası iktisat ve yönetim ekonomisi derslerini vermektedir. Ayrıca, Türkiye’nin Dış, Ekonomik, Sosyal ve İdari Politikaları, Hayat Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik Sistemi ile Bankacılık ve Sigortacılığa Giriş konularında kitapları bulunmaktadır.

Eskişehir Etkin Eğitim Kurumları Yeni Öğretim Yılı İçin Hazır Eskişehir Etkin Eğitim Kurumları Yeni Öğretim Yılı İçin Hazır

Profesyonel deneyimlerini de yatırım bankacılığı alanında sürdüren Prof. Dr. Erdal, İTÜNOVA AŞ ve Merrill Lynch Yatırım Bankası AŞ'de görev almıştır.