Eskişehir'de 19 Mayıs coşkusu doyasıya yaşandı! Eskişehir'de 19 Mayıs coşkusu doyasıya yaşandı!

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi, 2024 Anadolu Uluslararası Personel Hareketliliği Haftası etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe 9 farklı ülke ve 11 farklı yükseköğretim kurumundan çok sayıda akademisyen ve personel katıldı. Avrupa Birliği ülkeleri ve dışındaki ülkelere öğrenci ve personel hareketliliği imkanı sunan Erasmus+ Programı'nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğin açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu ve birçok önemli isim katıldı.

Uluslar Arası

UİB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu'nun moderatörlüğünde başlayan ilk oturumun ardından Bosna Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Kosova, Fas, Filistin, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerden gelen yükseköğretim kurumu temsilcileri, yükseköğretim alanındaki çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirdi ve katılımcılara bilgi verdi.

Dört gün boyunca paneller, eğitimler ve geziler düzenlenecek. Paralel oturumlarda katılımcıların katkılarıyla yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemi vurgulanacak, Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği ve Kağıtsız Erasmus (Erasmus Without Paper) konularında deneyim paylaşımları gerçekleştirilecek. Program kapsamında ayrıca katılımcılar, Anadolu Üniversitesi'nin farklı fakülteleri ile ikili iş birlikleri için bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştirecek.

10 ülkeden gelen katılımcılara Türkiye'yi, Türk kültürünü ve şehri en iyi şekilde tanıtmak amacıyla rehber eşliğinde Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Odunpazarı, Seyyid Battal Gazi Külliyesi ile Frigya Vadisi ziyaretleri düzenlenecek. Ayrıca Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Türk Yemeği Atölyesi düzenlenecek. Etkinlikler, değerlendirme oturumu ve sertifika takdimi ile sona erecek.