Anadolu Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu,  Çin’in Shaanxi Eyaletinin başkenti Xian’da düzenlenecek olan ve dünyanın sayılı sanat festivalleri için de yer alan ‘10. İpek Yolu Uluslararası Sanat Festivaline’ davet edildi.

19 Ekim tarihinde başlayacak ve bir ay sürecek festivale Türkiye, Avusturya, Macaristan, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya, Sırbistan, Gürcistan, Uganda, Tayland, Singapur ve Çin’in Makao Özel İdari Bölgesinden sanatçılar katılacak.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halkbilim Ve Araştırmaları Merkezi Halk Dansları Topluluğu

Eskişehir'de Bugün Nasıl Bir Hava Hakim? Eskişehir'de Bugün Nasıl Bir Hava Hakim?

Böylesi önemli bir uluslararası festivale katılıp ülkemizi ve Anadolu Üniversitesi’ni temsil edecek olan Halk Dansları Topluluğu, bugüne kadar, dünyanın birçok farklı ülkesinde festivallere katılmış ve gösterdiği performans ile halk dansları kategorisinde uluslararası bir tanınırlık kazandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Halk Bilim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan İslatince, ‘’Ülkemizin sahip olduğu büyük kültürel mirasın uluslararası bir etkinlikte tanıtılması misyonunu üstlenen Anadolu Üniversitesi Halk Dansları topluluğuna gerçekleştirecekleri gösterilerde başarılar dileriz’’ dedi.