Yüksekova'da Yolcu Uçağı Paniği: Uçak Pistten Çıktı Yüksekova'da Yolcu Uçağı Paniği: Uçak Pistten Çıktı

Amasya'da içme suyu kaynaklarının yetersizliği nedeniyle son iki haftadır gece saatlerinde farklı mahallelerde su kesintileri yaşanıyor. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, su sıkıntısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sürekli su sağladığımızda 10 gün yetecek kadar suyumuz bulunuyor" dedi ve durumu "alarm" olarak nitelendirdi.

Sadece 10 Günlük Su Kaldı

Türkiye'nin kurak ve yağışsız bir dönemden geçtiği bu günlerde, belediyeler çeşitli önlemler almak zorunda kalıyor. Başkan Sevindi, esnaf ziyaretleri sırasında günlük su tüketimi ile depoya gelen su arasındaki farkın arttığını belirterek, su kesintilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Sevindi, "Yağışların olmaması nedeniyle su kaynaklarımız azalmış durumda. Sürekli su sağladığımızda, mevcut suyun sadece 10 gün yetecek kadar olduğunu tespit ettik. Bu yüzden, gece saatlerinde su kesintileri yaparak, vatandaşları fazla mağdur etmeden depolardaki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Su Kesintileri Planlı Olarak Yapılıyor

Belediye, su kesintilerini önceden duyurmak amacıyla sosyal medya hesaplarından, 00.00 - 07.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak mahalleleri duyuruyor. Bu planlı kesintiler, suyun daha verimli kullanılmasını ve su krizinin yönetilmesini amaçlıyor.