TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Yararlananların Sayısı Belli Oldu TOKİ'nin Yüzde 25 İndirim Kampanyasından Yararlananların Sayısı Belli Oldu

Millî Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin ilk astronotu ünvanını alan Alper Gezeravcı'nın Uzay Komutanlığı'na atandığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kara, deniz, hava, siber ve uzay alanlarındaki etkili faaliyetlerinin her geçen gün artırıldığı vurgulandı. 
Özellikle, Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığı'nın teşkil faaliyetlerinin sürdüğü ifade edildi.
Yapılan bildiride, insanlı uzay misyonu görevini tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın "2024 Yılı Genel Atamaları" kapsamında Uzay Komutanlığı'na atandığı belirtildi.

Alper Gezeravcı Kimdir?

Alper Gezeravcı, 1979 yılında Mersin'in Silifke ilçesinde doğdu. İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği lisans eğitimi gördü ve Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'nde yüksek lisans yaptı. 
Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, 15 yıl sürecinde çeşitli uçaklarda uçtu. Türk Hava Yolları'nda da kaptan pilot olarak yedi yıl hizmet verdi.
Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 18 gün kalarak 13 deney gerçekleştirmiş ve 9 Şubat'ta Dünya'ya dönmüştü. Bunların yanı sıra, Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) Yönetim Kurulu üyeliğine de ataması gerçekleşmişti.