Erdoğan, "2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz" dedi.

Vatandaşlar ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yatırılacağını merak ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık binasında gazetecilerin Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin sorularını yanıtladı.

 "Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programımızın bu yılın sonuna kadar uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, sosyal politika uygulamalarının tamamını, hak temelli ve vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik bir anlayışla devam ettirdiklerini belirtti.

Küresel salgın döneminde başlatılan Türkiye Aile Destek Programı ile birçok aileye maddi destek sağlandığını ifade etti.

Programın 2022 yılında başladığını ve ilk aşamada 12 aylık olarak planlandığını hatırlattı. Göktaş, programın memurlar hariç, emekliler, dul, yetim ve mevsimlik işçileri de kapsadığını açıkladı.

100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

3 Milyondan Fazla Aileye Destek Verilecek

Göktaş, "Ailelerimizden programın uzatılması için yoğun talep vardı. Programın ileri tarihe alınmasından sonra, ödemelerin ilk etabını 9 Ağustos tarihinden itibaren, tüm vatandaşların banka hesaplarına yatıracağız.

2024 yıl sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla hanemize, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Tüm ailelerin çocuk sayısına ve aylık eve giren gelir tablosuna göre belirlenen desteklerin, elektrik giderini de kapsadığını açıkladı.

68 Milyar Lira Aile Desteği Verildi

Göktaş, 2 yıllık program süresince 4 milyondan fazla haneye yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağlandığını açıkladı. Yaklaşık 7 milyon çocuk için 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verildiğini belirtti.

Programın uzatılması, dar gelirli aileler için önemli bir destek olmayı sürdürüyor. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olunmaya devam edileceği de vurgulandı.

Göktaş, sosyal politikaların her zaman öncelikli bir yer tutacağını ifade etti. Vatandaşların refahını artırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.