8 ilde gerçekleştirilen “Kuyu-21” operasyonları kapsamında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 farklı ülke tarafından haklarında İnterpol Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan 25 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde "Kuyu-21" operasyonları düzenlendi.

Bu operasyonlar sonucunda Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün gibi 18 ülke tarafından arandığı belirlenen 25 şüpheli yakalandı.

Eski Ehliyete Cezalar Artıyor: 31 Aralık 2024 Son Yenileme Tarihi Eski Ehliyete Cezalar Artıyor: 31 Aralık 2024 Son Yenileme Tarihi

Yakalanan şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma veya örgüte üye olma, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel suçlar, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kara para aklama, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı gibi suçlardan arandıkları tespit edildi. İnterpol tarafından aranan ve Türkiye'de olduğu tespit edilen bu şüpheliler, emniyet ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı.