Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların gönderdikleri istek ve şikayetleri dikkate alarak çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla harekete geçerek, kolluk güçleriyle birlikte çöp ev şikayeti üzerine İstiklal Mahallesi'nde bulunan bir evde temizlik çalışması başlattı.

Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya Eskişehir Valiliğini Ziyaret Etti Eskişehir’e Gelen Bakan Yerlikaya Eskişehir Valiliğini Ziyaret Etti

Mahalle sakinlerinin bildirimi üzerine harekete geçen ekipler, evin her odasında uzun süredir biriken katı atıkları dışarı çıkarmak için çalışmalar yaptı. Çürümüş gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutuları, poşetler ve kağıtlardan oluşan çöpler toplandı. Ekipler, uzun bir çaba sonucunda evden tam 4 kamyon çöp çıkardı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kırsal Hizmetler Müdürlüğü dezenfeksiyon çalışmalarını tamamladı.

Belediye yetkilileri, Odunpazarı ilçesinde bu tür çöp evlerine müsaade etmeyeceklerini ve bu evleri temizleyerek yaşanabilir hale getireceklerini vurguladı. Vatandaşların çöp ev ihbarlarını Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe ile yapmaları gerektiğini belirtti.