30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde, "resmi tatil" durumu gündeme geldi. Bu yıl da Türkiye genelinde coşkuyla kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar için bu günün resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi? 30 Ağustos hangi güne denk geliyor?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zaferi olarak kabul gören Başkomutanlık Meydan Muharebesi  30 Ağustos 1922'de gerçekleşti.1935 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından  30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi tatil olarak ilan edildi. 1935'ten beri her yıl, ülke genelinde Zafer Bayramı büyük bir coşku ve gurur içinde kutlanıyor.

100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı, cuma gününe denk geliyor.  30 Ağustos kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlar için bir gün remi tatil olarak kabul görüyor.