28 Temmuz'da gerçekleştirilen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES/2) sonuçları ÖSYM tarafından ilan edildi. Adaylar sonuçlarına, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişebilirler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES/2) değerlendirme işlemleri tamamlandı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ara Tatil Tarihleri Belli Oldu 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Ara Tatil Tarihleri Belli Oldu

Bu yılın ikinci ALES sınavının sonuçları, planlanan tarihten bir gün önce duyuruldu. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan ÖSYM resmi sitesi üzerinden ulaşabilirler.

Sonuçlara erişim için vatandaşlık numarası ve aday şifresi gerekmektedir. ALES puanlarının geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla, 2024 yılında gerçekleştirilen ALES sınavında elde edilen puanlar, 2029 yılına kadar geçerli olacak. Bu süre zarfında, adaylar puanlarını yüksek lisans programlarına başvurularında veya akademik kadrolara başvurularında kullanabilirler.