20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat sınavları  1 Temmuz’da başlamıştı.  Mülakat sonuçları için bekleyiş devam ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sonuçların Danıştay kararına bağlı olarak açıklanacağını duyurdu.

Bakan Tekin, öğretmen atama süreçleriyle ilgili yapılan yönetmelik değişikliğine dikkat çekti. KPSS puanının yüzde 50’si ile mülakat sonucunun yüzde 50’si dikkate alınarak atama yapılması yönünde bir düzenlemeye gidildiğini belirtti. Bu değişiklikle, mülakat notunun yüzde 100 oranında dikkate alınmasına son verildi ve mülakatın etkisi yüzde 50’ye düşürüldü.

KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?

Bakan Tekin, mülakat sonuçlarının açıklanabilmesi için Danıştay’ın vereceği kararın beklendiğini ifade etti. Danıştay kararı sonrasında öğretmen adaylarının mülakat notlarının açıklanacağı ve atama süreçlerinin başlayacağı bildirildi. Danıştay süreci tamamlanmadan sonuçların açıklanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Tekin, bu durumda ortaya çıkabilecek olası farklı senaryoların önüne geçilmek istendiğini belirtti.

Sözlü sınav sonuçları açıklandığında, adaylar sonuçlarını e-Devlet üzerinden "Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Sonucu Sorgulama" ekranı aracılığıyla, kullanıcı adı ve şifreleriyle görüntüleyebilecekler.