17 ilde eş zamanlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM ve KOM şubelerin tarafından operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kan Donduran Olay! Emekli Profesör Eller ve Ayaklar Bağlı Halde Fıçıda Bulundu Kan Donduran Olay! Emekli Profesör Eller ve Ayaklar Bağlı Halde Fıçıda Bulundu

Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin, FETÖ'nün sözde "askeri mahrem yapılanması", "emniyet mahrem yapılanması", "güncel yapılanması" ve "finans yapılanması" içerisinde yer aldıkları tespit edildi. Şüphelilerin, ankesörlü telefonlarla örgüt içinde haberleşme sağladıkları ve örgütün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları belirlendi. Ayrıca, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan ve aranan şahısların ifadelerde ve teşhislerde isimlerinin geçtiği aktarıldı.

Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve ele geçirilen delillerin incelenmekte olduğunu bildirdi.