AK Parti MYK'da Kritik Toplantı! Vatandaşın En Büyük Sorunu Erdoğan’ın Gündeminde AK Parti MYK'da Kritik Toplantı! Vatandaşın En Büyük Sorunu Erdoğan’ın Gündeminde

Uraloğlu, pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı sisteminden bir veri sızıntısı yaşandığını doğrularken, "İnsanların güncel verilerinin çalındığına dair elimizde bir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

Free Web Turkey’nin 9 Eylül'de yayımladığı habere göre, Türkiye’deki 108 milyon kişiye ait kişisel verilerin sızdırıldığı iddia edilmişti. 

İddiaya göre, veriler arasında vefat eden vatandaşların yanı sıra göçmenlerin ve ülkeye yasal yollarla giriş yapan yabancıların da bilgileri yer alıyordu.

Uraloğlu, basın mensuplarının Kabine toplantısının ardından yönelttiği soruya, sızıntının pandemi sürecinde yaşandığını ve bu sürecin önlenemediğini belirtti. Fakat güncel verilere dair bir sızıntı olmadığını vurguladı.

Free Web Turkey’nin haberinde, çalınan verilerin beş farklı Google Drive dosyasında toplandığı iddia edilirken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin (USOM) verilerin kaldırılması için Google ile iletişime geçtiği öne sürüldü.