Eskişehir'de iş kazası geçiren ve çalışamaz hale gelen Murat Çolak, kirasını ödeyemez duruma gelince yeni ev sahibi tarafından tahliye edilerek sokakta kaldı.

Vali Hüseyin Aksoy, Uluslararası Müzeler Günü programına katıldı Vali Hüseyin Aksoy, Uluslararası Müzeler Günü programına katıldı

Tepebaşı ilçesindeki Çamlıca Mahallesi'nde eşi ve 11 yaşındaki kızıyla yaşayan Çolak, geçen yıl bir inşaatta kaza geçirdi. Ameliyat olamadığı için iyileşemeyen ve yüzde 14 engelli raporu bulunan Çolak, ev kirasını ödeyemez hale geldi.

Eski ev sahibi durumu anlayışla karşılarken, Çolak, eline geçen parayla kira borcunu kapatmaya çalıştı. Ancak evin satılmasıyla durum daha da zorlaştı. Yeni ev sahibiyle yaşadığı anlaşmazlık sonrası icrayla karşı karşıya kalan Çolak, 2 gün önce evden zorla çıkarıldı.

A W200686 06

Şu anda eşi ve kızıyla sokakta yaşayan Çolak, komşularının yardımıyla beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor ve yetkililerden yardım talep ediyor. Çolak, ameliyat olana kadar destek beklediğini belirtirken, herhangi bir sigorta veya geliri olmadığını, hasta olmasına rağmen iş aradığını dile getirdi. Eşi ve çocuğunun sokakta kalmamasını istediğini vurguladı.