Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgiler verdi. Kısa ve uzun vadede planlanan 70'den fazla projenin olduğunu belirten Ünlüce, bu projelerin bazılarının 5 yılda, bazılarının ise birkaç ayda tamamlanacağını söyledi.

Yıllardır çözülemeyen imar konularını çözüme ulaştırmayı hedeflediğini belirten Ünlüce, Anadolu gazetesinde yer alan habere göre hemen başlayacak projelerini sıraladı:

Hemen Başlayacak Projeler:

  • Emekliler için Lokal: Emeklilerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik olarak lokal oluşturulacak ve kısa sürede hizmete girecek.

  • Halk Lokantası: Halkın ekonomik ve kaliteli yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla halk lokantası kurulacak. Lokantanın yeriyle ilgili çalışmalar hızla devam ediyor.

  • Hayvan Barınağı: Evcil hayvanların bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanacağı modern bir barınak hızla inşa edilecek. Barınağın yer sorunu çözülmüş durumda ve çalışmalar başlamak üzere.

    Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılarına Suçüstü Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılarına Suçüstü
  • Hayvan Mezarlığı: Evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaç duyabileceği bir mezarlık alanı oluşturulacak. Yer belirlendi ve proje hemen başlayacak.

Ünlüce'nin konuşması şu şekilde:

"Bizim 70'ten fazla projemiz vardı ama bu 5 yıllık süreçte mutlaka yenileri de eklenecek. Biz bu projelerden hiçbirini erteleme niyetinde değiliz ama bunların bazıları 5 yılda bitecek, bazıları birkaç ayda bitecek, bazıları 2-3 yıl sürecek projeler. O nedenle hepsi gündemimizde, hepsine büyük bir coşkuyla, heyecanla başlıyoruz. Mesela hemen başlayacağımız emekliler için lokal sözümüz vardı. O çok kısa sürede sonuçlanır diye düşünüyorum. Yine 'Halk Lokantası' konusu vardı.

Onun da yeriyle ilgili bir iki düşüncemiz var, birkaç ay içinde bunlar da başlayabilecek yerler. Ama mesela kuşak yoldan bahsetmiştik, bisiklet yollarından bahsetmiştik. Tabi onlar ihaleli süreçler ve bir takım bürokrasi işlemleri olan konular.

Mesela hayvan barınağı da çok kısa sürede çünkü yer konusunu çözdük. Bakanlıktan yazısı geldi. O da yine çok hızlı başlayacağımız işlerden birisi. Yine hayvan mezarlığı konusu yerini belirledik hemen bu hafta hızlıca, o da başlayacak.

Yine onun dışında gençlik merkezleriyle ilgili biz gençlerimize dedik ki 'Gençlerle ilgili yapacağımız bütün projelerde sizin görüşünüzü soracağız. Nasıl bir gençlik merkezi yapalım?' Şimdi onlara uygun şekilde ilk gençlik merkezimizin umarım projesi de tabii o uygulama projesine bizim tarafımızdan dönüştürülecek.

Yapacağımız her proje mutlaka Eskişehirlilerin iyiliğine olacak. Eskişehirlilerin istemediği, Eskişehirlilerin karşısında durduğu hiçbir proje gerçekleşmeyecek bu dönemde.

Ve bütün projelerimizde o konunun paydaşları kimlerse mutlaka onlarla birlikte çalışarak ilerleyeceğiz. Kent konseyi, akademik odalarımız, meslek odalarımız, esnaflarımız, sanayicilerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimiz, her kim bu projenin paydaşıysa onlarla birlikte ilerleyeceğiz" dedi.